Världens bästa investeringschef analyserar Wall Streets senaste rörelser | 9 augusti 2024

På den sista handelsdagen denna vecka svänger indexen mellan rött och grönt på börsen. Efter en stigning på Wall Street under torsdagen öppnade marknaden i rött på fredagen, men har sedan vänt efter några timmars handel.

Just nu är utvecklingen nästan oförändrad jämfört med stängningstiden på börsen under torsdagen. Dow Jones är upp med 0,04 procent, Nasdaq stiger med 0,02 procent och S&P 500-indexet ökar med 0,16 procent.

Enligt Linnea Sissener Munthe, förvaltare av DNB Global-fonden, var de senaste dagarnas uppgång en lättnad efter det tunga börsfallet i början av veckan. Investorerna är optimistiska och tror på en mjuk landing från FED, enligt henne.

Analys av marknaden visar att investerare och fonder på Wall Street har köpt mer aktier trots att marknaden rasade tidigare. Det grundläggande bakgrunden är fortfarande gynnsam för att aktier kan fortsätta att stiga, enligt Terry Sandven, chefstrateg för aktier på U.S. Bank Wealth Management.

I det korta perspektivet förväntas marknaden vara volatil och ökad volatilitet förväntas vara normen. Antalet arbetslösa i USA har minskat med 17 000 jämfört med föregående vecka, enligt Bloomberg.

Den senaste svaga jobbstatistiken i USA har påverkat marknaderna världen över. Presidentkandidat Donald Trump förespråkar att amerikanska presidenter ska få blanda sig i beslut från centralbanken, vilket har skapat debatt.

Sammanfattningsvis visar den senaste marknadsutvecklingen på Wall Street på en volatil situation där investerare är optimistiska men samtidigt förbereder sig för ökad osäkerhet. Det är viktigt att vara medveten om de senaste trenderna för att ta välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version