Börserna vänder från rött till grönt på veckans sista handelsdag

På Wall Street var det en bred uppgång på torsdagen. Men på fredagen öppnade börsen i rött, för att sedan vända efter en halvtimmes handel.

Här är de viktiga indexen på Wall Street vid öppningen på fredagen klockan 17.05:

– Dow Jones är upp med 0,12 procent
– Tek-indexet Nasdaq stiger med 0,27 procent
– Den breda S&P 500-indexen ökar med 0,31 procent

Linnea Sissener Munthe, förvaltare för fonden DNB Global, berättade för E24 på torsdagen att de senaste dagarnas uppgång var “en lättnad” efter det tunga börsfallet på måndagen.

Enligt analytiker kom måndagens fall som en reaktion på de besvikande jobbsiffrorna i USA och rädslan för en recession i landet.

CNBC rapporterar på fredagen att det verkar som att investerare och fonder på Wall Street har “köpt dyppen”, och därmed köpt mer aktier medan marknaden rasade.

Terry Sandven, chefstrateg för aktier på U.S. Bank Wealth Management, tror att marknaden kommer att förbli volatil framöver.

Antalet arbetslösa i USA minskade med 17 000 förra veckan, enligt Bloomberg. Det skapades endast 114 000 nya jobb utanför jordbrukssektorn i juli, långt färre än förväntat.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump anser att amerikanska presidenter bör få blanda sig i beslut från centralbanken. Han menar att han själv har bättre instinkt än Federal Reserve eller centralbankschefen.

Analys:
På veckans sista handelsdag vände börsen från rött till grönt, vilket visar på en ökad optimism bland investerare. Den volatila marknaden och de svaga jobbsiffrorna i USA har skapat osäkerhet, men med minskningen av arbetslösheten finns det hopp om en stabilisering. Donald Trumps uttalanden om att blanda sig i centralbankens beslut kan öka osäkerheten på marknaden, men investerare bör hålla ögonen öppna för potentiella möjligheter att dra nytta av marknadens svängningar. Det är viktigt att hålla sig informerad om de senaste ekonomiska händelserna för att fatta kloka investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version