Afrikansk sprinter tar OS-guld på 200 meter efter 124 år – Letsile Tebogo vinner för Botswana

Letsile Tebogo tog hem OS-guldet på 200 meter i Paris, med en imponerande tid på 19,46. Han slog därmed nytt afrikanskt rekord och lämnade sina konkurrenter långt bakom sig. Amerikanske favoriten Noah Lyles, som förutspådde seger, fick se sig besegrad av Tebogo.

Tebogo hyllade sin bortgångna mamma genom att visa upp sin sko med hennes födelsedatum på sidan. Hon var hans största supporter och trodde på honom när han tvivlade på sig själv. Lyles, som tidigare hade provocerat med sitt uppträdande, testade positivt för covid efter loppet.

Tebogo visade ödmjukhet och tackade sin mamma för segern, samtidigt som han försäkrade att han inte strävar efter att vara friidrottens ansikte utåt. Trots att Lyles inte dök upp på prispallen, har han gratulerat Tebogo och önskat lycka till i framtiden.

Med denna seger visar Letsile Tebogo att han är en kraft att räkna med inom friidrotten och att respekt och ödmjukhet kan ta en långt. Lyles, å andra sidan, får en påminnelse om att ödmjukhet och förberedelse är nyckeln till framgång, oavsett tidigare bragder.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version