Joost Klein diskvalificerades från Eurovision song contest i Malmö

Uppdaterad 13.32 | Publicerad 13.03

Artisten Joost Klein misstänktes för att ha utsatt en kvinna för olaga hot under Eurovision Song contest i Malmö i maj. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att man lägger ner förundersökningen.

Åklagarmyndigheten lägger ner förundersökningen mot nederländska artisten Joost Klein, som misstänktes för olaga hot mot en fotograf under Eurovision song contest 2023 i Malmö.
Klein diskvalificerades timmar före finalen den 9 maj efter att ha misstänkts för att ha gjort ett utfall med knytnäven mot fotografen och senare uttryckt ånger.
Nederländska tv-kanalen Avrotros överväger om de vill delta i Eurovision nästa år.

Under repetitionerna för Eurovision song contest i Malmö den 9 maj hamnade den nederländska artisten Joost Klein, 26, i en situation som gjorde att han senare kom att misstänkas för att ha utsatt en kvinnlig fotograf för olaga hot.
Bara timmar före den stora finalen diskvalificerades han.
Utredningen har pågått sedan dess, men nu meddelar Åklagarmyndigheten att förundersökningen läggs ner.
Enligt Aftonbladets uppgifter erkände Joost efter händelsen under att han gjorde ett utfall med knytnäven mot fotografen. På väg därifrån ska han enligt personer på plats bakom scenen ha uttryckt sig mycket ångerfullt och bett om ursäkt flera gånger. Fotografen i fråga ska ha blivit skärrad och erbjudits stöd efter incidenten.
Så sent som i juni meddelade Nederländerna att de inte är säkra på om de vill ställa upp i Eurovision song contest nästa år, efter det som hänt.
”Tills Avrotros är övertygad om att strukturella förändringar kommer att göras för att åter fokusera på artisterna och deras musikaliska budskap kommer vi att fortsätta att överväga vårt deltagande i Eurovision”, skrev den nederländska public service-kanalen Avrotros i ett uttalande då.
Aftonbladet söker Joost Kleins advokat.

Analys:
En nederländsk artist blev diskvalificerad från Eurovision song contest i Malmö efter att ha misstänkts för olaga hot mot en fotograf. Trots att förundersökningen nu har lagts ner, har händelsen skapat oro för Nederländernas deltagande i framtida Eurovision-tävlingar. Det är viktigt att artister och arrangörer respekterar varandra för att upprätthålla integriteten och säkerheten under sådana evenemang.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version