Skogsbränderna i Aten: Evakueringar och intensiv brandbekämpning pågår

En brand som startade vid lunchtid på lördagen har spridit sig till nya områden varje timme. Evakueringsorder har utfärdats kontinuerligt och lågor upp till 25 meter har observerats. Trots övermänskliga ansträngningar utvecklades branden snabbt enligt talespersonen för brandbekämpningsinsatsen.

Boende i flera områden kring Aten, inklusive den historiska staden Marathon, uppmanas att lämna sina hem. Två sjukhus i området Penteli, varav ett barnsjukhus, har evakuerats under natten. Branden har lett till flera skador och personer har förts till sjukhus med brännskador och andningsproblem.

Starka vindar under natten har försvårat brandbekämpningsarbetet och skapat nya utmaningar. Lokala myndigheter, brandkår och borgmästare har hållit krismöten för att samordna insatserna. Greklands premiärminister har avbrutit sin semester och återvänt till Aten på grund av bränderna.

Analys:
Skogsbränderna i Aten har orsakat omfattande förstörelse och skador, vilket har lett till evakueringar och intensiva brandbekämpningsinsatser. Den snabba spridningen av branden och de starka vindarna har skapat utmaningar för räddningstjänsten. Det är viktigt att följa myndigheternas anvisningar och vara beredd på evakuering om så behövs för att säkerställa säkerheten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version