Mandag vinglar New York-börsen efter förra veckans turbulens. Denna vecka riktas ögonen mot en rad nyckeltal.

Wall Street öppnade med uppgång på måndag, men kort tid senare vände vinden.

Så här ser det ut runt klockan 16.15:

– Tek-indexet Nasdaq stiger med 0,48 procent
– Den breda S&P 500-indexen är upp med 0,18 procent
– Dow Jones faller med 0,3 procent

Fredag avslutade Wall Street en turbulent vecka med bred uppgång.

Måndag förra veckan var det stor oro på världens börser. Nedgången kom efter svaga arbetsmarknadssiffror från USA, vilket skapade fruktan för att ekonomin är på väg in i en recession. Förra måndagen föll S&P 500-indexet med 2,99 procent, vilket var den största nedgången på en dag för indexet sedan september 2022, enligt Bloomberg.

Analytikern Lori Calvasina på RBC Capital Markets är optimistisk och tror att vi nådde en tillfällig botten den 5 augusti. Samtidigt utesluter hon inte att marknadsoron kan fortsätta, särskilt om viktiga nyckeltal fortsätter att besvikta.

Onsdag kommer färska inflationsdata (KPI) från USA. Marknadens ögon är också riktade mot producentprisindexet som publiceras på tisdag. Dessutom kommer det färska detaljhandelssiffror på torsdag.

Analyserat och nedbrutet för den som inte är så insatt: Den senaste tidens volatilitet på Wall Street har skapat oro bland investerare. Svaga ekonomiska indikatorer från USA har ökat rädslan för en kommande recession. Analytiker är dock försiktigt optimistiska inför framtiden, men varnar för att fortsatt osäkerhet kan påverka marknaden negativt. Viktiga nyckeltal som inflationsdata och detaljhandelssiffror från USA kommer att vara avgörande för att bedöma ekonomins hälsa och framtida marknadsrörelser. Inflationen och producentprisindexet kommer att ge en indikation på prisutvecklingen och ekonomins tillväxttakt, vilket kan påverka investeringsbeslut och marknadsreaktioner. Det är viktigt att vara medveten om dessa nyckeltal och deras potentiella effekter på investeringar och finansiell stabilitet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version