New York Stock Exchange fluktuerar från starten efter förra veckans turbulens. Denna vecka är ögonen riktade mot en rad nyckeltal.

Wall Street öppnade med uppgång på måndag, men snart har vinden vänt.

Så här ser det ut runt kl 15.50:

– Tek-indexet Nasdaq faller med 0,05 procent
– Den breda S&P 500-indexet är ned med 0,2 procent
– Dow Jones faller med 0,4 procent

Fredagen avslutades Wall Street en turbulent vecka med bred uppgång.

Måndag förra veckan var det stor oro på världens börser. Nedgången kom efter svaga arbetsmarknadssiffror från USA, vilket skapade rädsla för att ekonomin är på väg in i en recession. Förra måndagen föll S&P 500-indexet med 2,99 procent, vilket var den största nedgången på en dag för indexet sedan september 2022, enligt Bloomberg.

Vi är optimistiska över att en tillfällig botten nåddes den 5 augusti, skriver Lori Calvasina, analyschef på RBC Capital Markets, i en rapport, enligt CNBC.

Calvasina utesluter inte att marknadsoron kan fortsätta, särskilt om viktiga nyckeltal fortsätter att misslyckas.

Alla vet att marknaden brukar vara mycket volatil i augusti, eftersom likviditeten är lägre, säger Sonja Marten, chef för valuta och penningpolitik på DZ Bank, till Bloomberg.

Den fullständiga överreaktionen och paniken vi såg på marknaden förra veckan bevisar detta, fortsätter hon.

Prisväxtfakta

På onsdag kommer färska inflationsdata (KPI) från USA.

På grund av rädslan för recession övervakar man nu noga aktivitets- och inflationsdata i USA. Vi tror inte att onsdagens siffror kommer att visa tecken på recession, och starka siffror kan dämpa förväntningarna på en dubbelräntesänkning i september, sa Kjersti Haugland, chefekonom på DNB Markets, till E24 i helgen.

I juni dämpades KPI-inflationen till 3,0 procent jämfört med juni förra året.

Marknadens ögon är också riktade mot producentprisindexet som publiceras på tisdag. Dessutom kommer färska detaljhandelssiffror på torsdag.

Analyserat och förklarat:

Denna vecka har börserna vinglat efter förra veckans turbulens. Med svaga arbetsmarknadssiffror från USA som skapade rädsla för recession, har investerare varit oroliga. Analytiker är dock optimistiska över att en tillfällig botten nåddes den 5 augusti. Viktiga nyckeltal som inflationsdata och detaljhandelssiffror från USA kommer att vara avgörande för att bedöma ekonomins hälsa och förväntningar på räntesänkningar. Det är viktigt att vara medveten om den volatilitet som brukar förekomma på marknaden i augusti.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version