Den senaste veckans turbulens på New York-börsen har skapat viss osäkerhet, men denna vecka fokuserar vi på viktiga nyckeltal. Wall Street öppnade uppåt på måndagen, men vände snabbt. Just nu, klockan 16.15, ser läget ut som följer:

– Nasdaqs teknikindex stiger med 0,48 procent
– S&P 500-indexet är upp med 0,18 procent
– Dow Jones faller med 0,3 procent

Förra veckan avslutades med en bred uppgång på Wall Street efter en turbulent vecka. Oro spreds på världens börser förra måndagen efter svaga arbetsmarknadssiffror från USA, vilket ledde till rädsla för en resession. Enligt Bloomberg föll S&P 500-indexet med 2,99 procent, vilket var den största nedgången på en dag sedan september 2022.

Analytiker som Lori Calvasina från RBC Capital Markets är dock optimistiska och tror att vi kanske redan nått en botten den 5 augusti. Samtidigt varnar hon för fortsatt osäkerhet om viktiga nyckeltal fortsätter att besvikta.

Volatiliteten på marknaden förväntas öka ytterligare under augusti, enligt Sonja Marten från DZ Bank. Centralbanken har signalerat att de tar sina beslut baserat på data, vilket har lett till reaktioner på marknaden. Onsdag väntar färska inflationsdata från USA, vilket kan påverka investerarnas förväntningar och beslut.

Så även om marknaden kan vara skakig och osäker just nu, är det viktigt att hålla ett öga på de kommande nyckeltalen för att kunna fatta informerade beslut om ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version