Världens bästa investeringschef lyfter stemningen på Wall Street med tech-aktier – Dow Jones upp 0,84%, Nasdaq stiger 2,26%, S&P 500 ökar 1,48%

Efter en volatil start på veckan ser de ledande indexen på Wall Street positiva ut efter klockan 19 på tisdag:

– Dow Jones är upp 0,84 procent
– Teknikindexet Nasdaq stiger 2,26 procent
– Den breda S&P 500 är upp 1,48 procent

På en turbulent dag på Wall Street avslutade Nasdaq-indexet måndagen upp 0,21 procent, medan S&P 500 låg stilla vid stängning.

Inför öppningen på tisdag kom veckans näst viktigaste inflationsdata, producentpriserna. Analytiker hade förväntat sig en ökning på 0,2 procent, men de steg med 0,1 procent.

Ian Lyngen på BMO Capital Markets säger till Bloomberg att det inte finns något i dessa siffror som tyder på att Fed kommer att tveka med räntesänkningar nästa månad.

På onsdag kommer KPI-inflationen för juli i USA, den andra huvudmetoden för att beräkna prisökningen. Den amerikanska centralbanken kommer med nästa räntebeslut den 18 september. Marknaden är delad i förväntningarna om det blir en enkel eller dubbel räntesänkning.

Starbucks anställer burritochef från Chipotle Mexican Grill som ny VD. Starbucks har förhandlat med investeraren Elliot Investment Management för att hantera lägre försäljning och andra operativa utmaningar. Starbucks-aktien är upp över 20 procent.

Sammanfattningsvis, tech-aktier lyfter Wall Street efter en volatil start på veckan. Inflationsdata och kommande räntebeslut från Fed påverkar marknaden. Starbucks-aktien stiger efter ny VD-utnämning. Det är viktigt att följa marknadsutvecklingen och vara medveten om potentiella investeringsmöjligheter och risker.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version