Hammarby’s chockpoängtapp mot BP – En analys av den senaste matchen

I 45 minuter såg Hammarby ut som ett lag redo att utmana om SM-guldet redan den här säsongen. Sen kom kollapsen. Poängtappet mot BP lär plåga Bajen under lång tid framöver. När Hammarbys vd Richard von Yxkull kom till på Årsta under måndagsmorgonen möttes han av en grönvit banderoll med texten ”Avgå ingen.” Bredvid texten fanns ett grönvitt hjärta med von Yxkulls initialer på. Banderollen får nog ses som en ursäkt för den banderoll som satt på Årsta i maj efter Hammarbys något tröga inledning på allsvenskan och förlusten mot Mjällby. ”Du får ingen vinnarkultur på planen så länge det är korpennivå på ledningen” stod det på den.

Kanske det som förvånar mest är hur mycket Bajen har gjort rätt under sommaren. Förutom utlåningen av Viktor Djukanovic är det näst intill ett prickfritt sommarfönster av sportchefen Mikael Hjelmberg. Försäljningarna av Nathaniel Adjei och Oliver Dovin har gett Bajen en mycket bra ekonomisk situation. Dessutom har Hammarby fått in en tränare som är tydlig med sin spelidé och som inte har någon egen agenda. Spelare som Shaquille Pinas, Pavle Vagic och Hampus Skoglund har gjort framsteg under Hellberg.

Efter ett snöpligt självmål av Victor Eriksson och Bazoumana Touré-show, hade Hammarby en trygg 3-1-ledning i första halvlek. Men i andra halvlek kom BP tillbaka och matchen slutade 3-3. För Hammarbys del var det ett käftsmäll, med tanke på chanserna laget brände och den snöpliga självmålet. Ett poängtapp som kommer att gräma de grönvita under lång tid framöver.

Analyserat av [Ditt namn], den bästa investeringschefen och finansiella marknadens journalisten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version