Mette-Marit har kontaktat den skadade kvinnan i Høiby-fallet, bekräftar Slottet.

Det har bekräftats av kommunikationschef Guri Varpe till Aftenposten, men hon vill inte kommentera vilken typ av kontakt det handlar om.

Det var TV 2 som först informerade om fallet.

Marius Borg Høiby är misstänkt för misshandel och skadegörelse. Han har ännu inte förklarat sig i fallet.

Polisen har ingen information om att kvinnan har drabbats av allvarliga skador, men det kommer att vara en del av utredningen att kartlägga omfattningen av skadorna, sa åklagaren Henriette Taxt Røstadli vid Oslo-polisen tidigare på tisdagen.

Det har tidigare bekräftats att det finns en relation mellan Høiby och den skadade kvinnan. Polisen ryckte ut till en lägenhet på Frogner i Oslo på söndagsförmiddagen den 4 augusti efter att ha blivit informerad om en våldshändelse som ska ha inträffat natten till söndag.

Det var en vän till den skadade som ringde polisen.

Høiby greps senare samma dag. Han var hemma på Skaugum när polisen kontaktade honom. Han kom överens med polisen om att träffas vid Jansløkka skola, där han greps.

Greppet genomfördes lugnt, säger Røstadli. Hon beskriver Høiby som samarbetsvillig.

Han släpptes dagen efter klockan 15.30.

Analyserat och brutit ner för den mest okunniga personen: Mette-Marit har kontaktat en skadad kvinna i Høiby-fallet, där Marius Borg Høiby är misstänkt för misshandel och skadegörelse. Polisen har ännu inte klargjort om kvinnan har allvarliga skador. Det är en pågående utredning som försöker fastställa omfattningen av skadorna och förhållandet mellan Høiby och kvinnan. Greppet genomfördes på ett lugnt sätt och Høiby samarbetade med polisen. Han släpptes dagen efter gripandet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version