Efter en turbulent start på veckan höjer tech-aktier stämningen på Wall Street på tisdag. Dow Jones ökar med 0,41 procent, Nasdaq-indexet stiger med 1,60 procent och S&P 500 är upp med 0,99 procent. Nasdaq-indexet steg med 0,21 procent och S&P 500 var oförändrad vid stängning på måndag.

Innan öppningen på tisdag kom veckans näst viktigaste inflationsdata, producentpriserna. Analytiker hade förväntat sig en ökning på 0,2 procent, men de steg med 0,1 procent. Det finns inget i dessa siffror som tyder på att Fed kommer att tveka med räntesänkningar nästa månad, enligt Ian Lyngen på BMO Capital Markets.

På onsdag kommer KPI-inflationsdata för juli i USA, den andra huvudmetoden för att beräkna prisökningen. Den amerikanska centralbanken kommer att fatta beslut om räntan den 18 september. Marknaden är delad om det blir enkel eller dubbel räntesänkning enligt CME Groups FedWatch-verktyg.

Starbucks meddelade på tisdag att de rekryterar Brian Niccol från Chipotle Mexican Grill som VD. Niccol kommer att börja den 9 september, medan Laxan Narasimhan avgår omedelbart. Starbucks har förhandlat med investeraren Elliot Investment Management för att hantera lägre försäljning och andra operativa utmaningar. Starbucks-aktien steg med nästan 20 procent efter öppningen.

Analys: Teknikaktier och inflationsdata påverkar Wall Street, med förväntningar om räntesänkningar från Fed. Rekryteringen av en ny VD på Starbucks får aktien att skjuta i höjden. Det är viktigt att följa utvecklingen på marknaden för att fatta informerade beslut om ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version