SAS-aksjen stryks fra børsene: Siste mulighet til å handle!

Det er fortsatt handel i SAS-aksjen bare et par timer før den strykes. Foto: Terje Pedersen / NTB

Publisert: For mindre enn 20 minutter siden

– Hvis verdien din i SAS-aksjer er verdt mer enn det koster å selge aksjene så må du for all del selge unna alt du kan for å komme deg ut. Etter i dag er verdiene uansett 0 kroner, så for all del, redd det du kan, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, som spesialiserer seg på småsparere.

Kursen på SAS-aksjen er ned 65 prosent til 0,004 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

Dette er siste handelsdag for aksjen på børsene i Stockholm, København og Oslo.

SAS søkte om stryking fra børs i juli, etter at en redningsplan ble godkjent i Stockholms tingrett. Vedtaket om stryking trådte i kraft etter at ankeadgangen utløp tidligere denne måneden. En amerikansk konkursdomstol godkjente tidligere i år SAS-konsernets rekonstruksjonsplan. En tilsvarende prosess ble deretter gjennomført for den svenske virksomheten, i Sverige. Etter gjennomføringen av rekonstruksjonen vil Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest og den danske stat formelt overta størstedelen av eierskapet i SAS. «SAS forventer for tiden å komme ut av restruktureringsprosessen rundt slutten av august 2024», het det i en melding fra flykonsernet mandag.

Analyse:
SAS-aksjen blir strøket fra børsene, og det er siste sjanse til å handle før den forsvinner. Investorer oppfordres til å selge aksjene sine hvis verdien overstiger salgskostnadene. Etter dagens handel vil verdien være null kroner. Selskapet har gjennomgått restruktureringsprosesser, og nye eiere vil snart overta. Dette kan påvirke investorer og småsparere, da det er viktig å handle raskt for å unngå tap i forbindelse med SAS-aksjen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version