Vow-aktien ökar efter meddelandet om att VD Henrik Badins tvångsförsäljning är över.

Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publicerad: För mindre än 2 timmar sedan
Uppdaterad just nu

Nyheten uppdateras under handelsdagen.

Strax efter klockan 10 sjönk huvudindexet med 0,18 procent.

Oljepriset nådde över 75 dollar fatet på torsdagen efter att ha varit under 70 dollar tidigare förra veckan. På fredag morgon handlas ett fat Brent-olja för 74,48 dollar, en liten nedgång sedan midnatt.

Det var en stadig uppgång på Oslo Börs igår. Silikonproducenten Rec Silicon ökade med 29,71 procent efter att ha undertecknat en flerårig affär.

De mest omsatta aktierna vid 10-tiden:

– Frontline faller med 2,92 procent enligt SEBs analys.
– Equinor är ned 0,04 procent.
– Ensurge Micropower stiger med 14,77 procent.
– Yara är ned 0,43 procent.
– Hafnia faller med 4,48 procent.

Aktien stiger med över 15 procent vid 10-tiden.

Ensurge Micropower meddelade på torsdagskvällen att de har samlat in 75 miljoner kronor i en emission. Pengarna kommer att användas för att täcka bolagets driftskostnader och investeringar för att ändra en produktionslinje och öka produktionen under andra halvåret 2024.

Aktien är upp med över 14 procent.

Kryptobörsen Norwegian Block Exchange (NBX) rapporterade en förlust före skatt på 12.383.000 kronor under första halvåret 2024, en ökning från föregående år. Topchefen Stig Kjos-Mathisen skriver att handelsvolymen och omsättningen har tredubblats jämfört med föregående år.

Aktien är ner med 1,96 procent.

Jerngruveselskapet Rana Gruber har tecknat avtal om fast fraktrate för 2025. Aktien stiger med 0,90 procent.

Oppdrettselskapet Måsøval har vunnit en rättegång mot staten och tilldömts 2,3 miljoner kronor i skadestånd. Aktien faller med 0,99 procent.

Det var blandade resultat på de asiatiska börserna på fredagsmorgonen. Börserna i Tokyo och Hongkong steg markant.

På torsdagen var det en uppgång för de ledande indexen på Wall Street. S&P 500-indexet steg med 1,70 procent och stängde på en ny “all time high”. Dow Jones-indexet satte också ny rekord.

Analys:
I denna artikel har vi sett hur Vow-aktien har ökat efter att VD Henrik Badins tvångsförsäljning avslutats. Dessutom har Ensurge Micropower lyckats samla in 75 miljoner kronor i en emission. Norwegian Block Exchange rapporterade en ökning i förlusten före skatt, men en tredubbling av handelsvolymen och omsättningen. Samtidigt har vi sett positiva och negativa resultat från andra företag på Oslo Börs. Det är tydligt att marknaden är i ständig förändring och det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar för att kunna fatta kloka beslut när det gäller ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version