Investera i parkslidebekämpning med hjälp av tamgrisar – en framgångsrik studie av forskare vid Halmstad högskola och Lunds universitet

Forskaren Tina D’Hertefeldt vid Halmstad högskola har genomfört en banbrytande studie tillsammans med kollegor vid Lunds universitet, där de använde tamgrisar för att bekämpa parkslide. Resultaten visade att även om grisarna endast bökade en meter ned i marken, så sträcker sig parkslidens jordstammar så långt som två meter ned. Hör Tina berätta mer om det tvååriga experimentet och dess framgångsrika resultat.

Analys:
Studien visar på ett effektivt och naturligt sätt att bekämpa parkslide med hjälp av tamgrisar. Genom att låta grisarna böka i marken kan man komma åt parkslidens rotsystem på ett sätt som inte är möjligt med traditionella metoder. Detta kan vara ett billigt och miljövänligt alternativ för parkslidebekämpning, som kan vara till nytta för både privatpersoner och kommunala enheter. Genom att investera i denna metod kan man inte bara bekämpa parkslide effektivt, utan även främja en hållbar och ekologisk lösning för att hantera denna invasiva växtart.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version