Spenn AS – Petter Stordalen och Geir Karlsen lanserar det nya samarbetet

Arendal (E24) – Spänning! Det är härligt, säger hotellmiljardären Petter Stordalen. På en brygga i Arendal har han och Norwegian-chefen Geir Karlsen tagit en paus från Arendalsuka-evenemanget för att prata om det länge förväntade bonusamarbetet mellan flygbolaget Norwegian och Stordalens hotellföretag Strawberry. Det nya företaget, som delas lika mellan Norwegian och Strawberry, har hittills kallats Loyaltyco. Nu får företaget ett nytt namn och tidigare marknads- och kunddirektör på Norwegian, Christoffer Sundby, tar över rollen som VD permanent.

Tjänsten kommer att vara tillgänglig för kunder i november. – Jag är stolt över vad vi har åstadkommit. Äntligen är vi här, säger Stordalen. – Ska du säga namnet, Petter?, frågar Sundby. – Spenn! Det är härligt. I Porsgrunn är spenn samma sak som pengar. Har du något spenn? Om du åker till Trondheim: har du något spænn? Alla kommer att förstå vad vi pratar om, säger Stordalen.

Strawberry och Norwegian beskriver Spenn som en digital förmånsvaluta. – Det är den första som har skapats. Du kan använda den när du vill på det du vill. Detta är förmånsprogram 2.0, där vi utvecklar möjligheten för kunderna att tjäna och använda poäng över olika lojalitetsprogram, säger Stordalen.

Spenn AS är ett företag som delas 50/50 mellan Strawberry och Norwegian. Det lanseras i november och kopplar då samman lojalitetsprogrammen för Strawberry och Norwegian med en gemensam förmånsvaluta. Tio miljoner medlemmar i de två lojalitetsprogrammen kommer då att kunna använda Spenn. Denna valuta kan medlemmarna använda på olika sätt, till exempel genom att köpa flygbiljetter med poäng som tjänats genom restaurangbesök.

Sundby säger att Spenn ska ge en monetär penningassociation och att målet är att skapa värde för kunderna. Många poäng i förmånsprogram används aldrig, vilket inte är bra för attraktiviteten. Genom Spenn kan kunderna behålla sina rättigheter i de gamla lojalitetsprogrammen samtidigt som de kan använda poängen på olika sätt.

Samarbetet mellan Strawberry och Norwegian skulle egentligen ha lanserats 2023, men blev försenat på grund av förhandlingar om ägarandelar. Stordalen och Karlsen säger att stämningen har varit god mellan dem hela tiden.

De har ännu inga klara lönsamhetsmål för det nya företaget. Prioriteten är att skapa värde för kunderna och att lansera ett kvalitetsprogram som kunderna kommer att använda. Om detta lyckas kommer både Norwegian och Strawberry att dra nytta av det.

Det är viktigt att förstå att Spenn är ett innovativt samarbete mellan två stora företag för att skapa en förmånsvaluta som kunderna kan dra nytta av. Genom att erbjuda en flexibel och användarvänlig plattform för att tjäna och använda poäng över olika lojalitetsprogram, strävar företaget efter att öka kundlojaliteten och skapa värde för både företaget och kunderna. Det är ett spännande steg mot att förbättra kundupplevelsen och öka företagens konkurrenskraft på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version