Bomb träffade familjens bostad mitt i Gaza

I den mörkaste mardrömmen kom ljuset tillbaka för en stund för tvillingarna Aysal och Aser från norra Gaza. Familjen hade tvingats fly söderut och bodde tillfälligt i ett hus i Deir al-Balah som träffades av en bomb. Israels militär har inte kommenterat, men konflikten har orsakat tusentals dödsfall och förvärrat civila lidanden i Gaza.

Den lilla familjen bodde i norra Gaza men hade flytt söderut för att undvika Israels anfall. De bodde i ett hus i Deir al-Balah i centrala Gaza. Tvillingarna föddes den tionde augusti med kejsarsnitt.

Mohammed Abu al-Qumsans fru, farmaceuten Joumana Arafa, delade familjelyckan med vänner på Facebook. Under tisdagsmorgonen begav sig den nyblivne tvillingpappan iväg för att få födseln registrerad. När han var där ringde hans grannar och meddelade att familjens hus blivit bombat. En video visar den förtvivlade pappan bli tröstad.

Mohammed Abu al-Qumsans gråt blir allt tystare och han ser ut att vara nära att svimma. Han och hans hustru hade följt uppmaningarna om evakuering av Gaza stad i början av kriget och sökt skydd i mitten av territoriet. Israels militär har ännu inte kommenterat anfallet och skyller på Hamas operationer i tättbebyggda områden.

Hamas hävdar att tusentals palestinier har dödats och sårats under kriget mot Israel. Gaza har bombats av Israel sedan sjunde oktober efter att Hamas stormade in i södra Israel.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version