Börsen stiger för sjunde dagen i rad – Oslo Börs

Oslo Börs huvudindex stiger med 0,31 procent klockan 09.30. Detta är den sjätte dagen i rad med uppgång efter det kraftiga börsfallet förra veckans måndag. Oljepriset (nordsjöolja) handlas runt 81,1 dollar per fat vid stängning på Oslo Börs, vilket är cirka 0,2 dollar högre än vid stängning på tisdag. Sedan midnatt har priset stigit med 0,23 procent.

Här är läget för några av de mest omsatta aktierna:
– Equinor stiger med 0,1 procent
– Wallenius Wilhelmsen stiger med 2,04 procent
– Kongsberg Gruppen är upp med 1,01 procent
– DNB klättrar med 0,54 procent
– Höegh Autoliners faller med 0,33 procent

Resultatfall för rederi
Höegh Autoliners presenterade resultaten för andra kvartalet:
– Inkomsterna låg på 341 miljoner dollar, jämfört med 356 miljoner dollar samma period föregående år.
– Resultatet före skatt var 135 miljoner dollar, jämfört med 136 miljoner dollar samma period föregående år.

Pareto Securities pekar på att bolagets förväntningar för tredje kvartalet “bör innebära någon nedgång” i estimaten för andra halvåret. Bolaget betalar en utdelning på 127 miljoner dollar och förutspår att tredje kvartalet “kommer att bli ännu ett starkt kvartal med resultat i stort sett i linje med andra kvartalet”.

Aktien faller med 0,33 procent.

Svagare resultat för Flex LNG
Det flytande gasstankrederiet Flex LNG redovisade ett resultat före skatt på 21,9 miljoner dollar i andra kvartalet, jämfört med 39 miljoner dollar samma period föregående år. Driftsresultatet var på 44,5 miljoner dollar, av en omsättning på 84,7 miljoner dollar.

Aktien är upp med 0,73 procent.

Resultathopp för Fjordkraft-ägare
Elmera Group redovisade ett resultat före skatt på 53,1 miljoner kronor i andra kvartalet, en ökning från 7,5 miljoner samma period föregående år. Fjordkraft-ägaren redovisade samtidigt en justerad omsättning på 389 miljoner kronor för kvartalet, en ökning från 376 miljoner samma period föregående år.

Aktien stiger med 0,86 procent.

Analys:
Börsen i Oslo har fortsatt att visa positiva resultat under den senaste veckan, där flera stora aktier har ökat i värde. Samtidigt har vissa rederier visat svagare resultat, medan andra har haft en ökning. För investerare är det viktigt att följa med på marknadens utveckling och analysera företagens resultat för att fatta informerade beslut om sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version