Karin Mattsson oroar sig för ryskt deltagande i vinter-OS 2026
I samband med att Karin Mattsson, ordförande i Svenska skidförbundet, valdes in i styrelsen för Internationella skid- och snowboardförbundet (Fis), uttryckte hon sin oro för att Internationella olympiska kommittén (IOK) skulle sätta press på Fis angående ryskt deltagande i vinter-OS 2026 i Milano och Cortina, Italien. Även med kriget i Ukraina pågående, är frågan om ryska och belarusiska åkare ska tillåtas tävla fortsatt aktuell.

Ryska och belarusiska åkare har inte fått tävla i skidornas världscup sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari 2022. Åsikterna om en eventuell återkomst av dessa åkare är delade. Calle Halfvarsson tror att ryssarna behövs i sporten trots deras historia, medan Jonna Sundling saknar den ryska konkurrensen men tycker det är en svår situation. Linn Svahn är emot att släppa in ryssarna så länge kriget pågår.

Det är en komplex fråga som involverar politik, ekonomi och sport. Beslutet om ryskt deltagande i framtida evenemang kan påverka både idrottsvärlden och internationella relationer. Det är viktigt att följa utvecklingen och se hur detta kan påverka skidsporten och idrottsvärlden i stort.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version