Prisökningen i USA understeg analytikernas förväntningar i juli

Prisökningen i USA kom in under analytikernas förväntningar i juli, vilket påverkade marknaderna och ledde till svängningar i de tre huvudindexen. Vid 20:00 såg det ut så här:

– Teknikindexet Nasdaq sjönk med 0,34 procent.
– Det breda S&P 500-indexet steg med 0,14 procent.
– Dow Jones steg med 0,57 procent.

Efter fyra raka handelsdagar med uppgång för både S&P 500 och Nasdaq, efter stor oro på världens börser förra måndagen, har marknaderna varit spända inför viktiga ekonomiska nyckeltal.

Inför öppningen på onsdagen publicerades färska KPI-siffror som visade att prisökningen i USA slutade på 2,9 procent i juli. Förväntningarna låg på en oförändrad KPI-inflation på 3,0 procent, enligt en genomgång av Bloomberg. Kärninflationen hamnade, som analytikerna förväntade sig, på 3,2 procent i juli.

Efter dagens KPI-siffror gav marknaden 43,5 procent chans för dubbla räntesänkningar och 56,5 procent chans för en enkel räntesänkning enligt CME Groups FedWatch-verktyg.

Analytiker och ekonomer är överens om att en räntesänkning är oundviklig i september, men frågan är hur stor den kommer att vara.

Fokus ligger nu på arbetsmarknaden och hur Federal Reserve kommer att reagera på kommande arbetsmarknadstal. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå hur detta kommer att påverka ekonomin och marknaderna framöver.

Mars köper Pringles-ägaren Kellanova i ett av årets största uppköp inom matvarebranschen. Affären förväntas vara klar under första halvåret nästa år och kommer att påverka marknaden och konkurrensen inom branschen.

Analysera den ekonomiska situationen och hur den påverkar din ekonomi och ditt sparande för att fatta välgrundade beslut inför framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version