WHO utlyser globalt nödläge efter spridningen av sjukdomen mpox, även känd som “apkoppor” – Folkhälsomyndigheten redo att hantera eventuella importfall

Efter WHO:s uttalande om ett globalt nödläge på grund av den ökande spridningen av sjukdomen mpox, även känd som “apkoppor”, har statsepidemiolog Magnus Gisslén på Folkhälsomyndigheten betonat att myndigheten är redo att ta emot eventuella importfall av smittan. Trots att risken för större spridning i Europa bedöms som låg, är det viktigt att vara medveten om att risken inte är obefintlig.

Analys:
Det är av yttersta vikt att vara medveten om den pågående situationen med sjukdomen mpox och de åtgärder som vidtas för att hantera dess spridning. Genom att vara informerad och följa myndigheternas riktlinjer kan man bidra till att minska risken för smitta och skydda både sig själv och samhället som helhet. Det är också viktigt att vara uppmärksam på eventuella symtom och söka vård om man misstänker att man har blivit smittad. Genom att agera ansvarsfullt och följa de rekommendationer som ges kan man göra sin del för att bekämpa spridningen av sjukdomen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version