Svensk realitydeltagare dör under inspelning av “Berget” – Polisen inleder förundersökning

En svensk man i 50-årsåldern har tragiskt avlidit under inspelningen av TV4:s nya realityprogram “Berget” nära Kjøpsvik, Norge. Polisen misstänker inget brott och förundersökningen har inletts. Programledaren och TV4 uttrycker sin sorg och ger sitt stöd till anhöriga och deltagare.

Polisen har bekräftat att den skadade var ute i terrängen och att han tyvärr inte gick att rädda. En obduktion kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken, som antas vara hjärtstopp. Dessutom har polisen begärt ut produktionens videomaterial för att undersöka händelsen närmare.

Programmet “Berget” går ut på att deltagare ska bestiga det norska nationalberget Stetind. Programledaren Petter Alexis Askegren har uttryckt sin chock över händelsen och produktionsbolaget Jarowskij har lovat att utreda vad som har hänt samt ge stöd till inblandade parter.

Den här tragiska händelsen visar på vikten av säkerhet vid inspelningar och betonar behovet av noggranna riskbedömningar för att undvika liknande olyckor i framtiden. Det är viktigt att alla inblandade parter tar ansvar för att säkerställa en trygg arbetsmiljö och att följa säkerhetsprotokoll för att undvika potentiella faror.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version