Gävle Pride 2021: Marschera för de som inte kan

Årets Gävle Pride har äntligen inletts och med det kommer en viktig påminnelse om de svårigheter som homosexuella personer möter i många länder runt om i världen. Temat för årets Pride-parad är “Marschera för de som inte kan”, vilket syftar till att uppmärksamma de som lever i länder där homosexualitet är förbjudet och straffbart.

Lotta Lagnander (V), ordförande för Gävle Pride, delar med sig av en gripande berättelse om en homosexuell man som utvisades till Nigeria och de faror han mötte på grund av sin sexualitet.

Denna berättelse är en påminnelse om vikten av att kämpa för mänskliga rättigheter och för att skapa en värld där alla kan leva sina liv fritt och utan rädsla för förföljelse.

Analys:

Årets Gävle Pride fokuserar på en viktig fråga som påverkar många människor runt om i världen. Genom att uppmärksamma de svårigheter som homosexuella personer möter i länder där homosexualitet är förbjudet, lyfter man fram behovet av att kämpa för lika rättigheter och respekt för alla oavsett sexuell läggning.

Genom att delta i Pride-paraden och stödja evenemang som Gävle Pride kan vi alla bidra till en mer inkluderande och rättvis värld där alla har rätt att vara sig själva utan rädsla för förföljelse. Det är en fråga som berör oss alla och som vi alla bör engagera oss i för att skapa en bättre och mer empatisk värld för framtida generationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version