Investeringsexpertens analys av Disneys nya “Snövit” trailer: Varför den stora backlashen kan påverka filmens framgång

Trailern till Disneys nya ”Snövit” har på en vecka samlat ihop 70 000 gillanden – men över tio gånger fler ogillanden, skriver NME.

Förra året kritiserades skådespelaren Rachel Zegler för uttalanden kring filmen ”Snövit” från 1937, där hon liknade prinsen i sagan vid en stalker. Rasistiska kommentarer vällde också in angående Zeglers etnicitet.

Sedan trailern presenterades har den på sju dagar nått en publik på nära sju miljoner tittare på Youtube – och nedröstats av en majoritet. I skrivande stund har trailern runt 740 000 negativa ”tummen ned”-markeringar jämfört med cirka 70 000 gilla-markeringar.

Användare i kommentarerna kritiserar beslutet att göra en otecknad film med datoranimerade dvärgar istället för riktiga skådespelare, samt att Zeglers frisyr i filmen liknar lord Farquaad i den animerade filmen ”Shrek”.

”Snövit” beräknas få premiär till våren.

Analys:
Den nya “Snövit” trailern har skapat en stor backlash på grund av olika kontroverser kring skådespelaren Rachel Zegler och filmens design. Den negativa responsen på trailern kan påverka filmens framgång när den har premiär till våren. Det är viktigt för investerare och filmbranschen att noggrant överväga hur denna backlash kan påverka filmens intäkter och publikens mottagande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version