Erik Botheim’s Måltorka: Vad det betyder för Malmö FF och deras framtid

MALMÖ. Erik Botheim tog allsvenskan med storm i våras. Men nu har MFF-anfallaren inte gjort ett spelmål på 14 matcher. Trots den långvariga måltorkan och poängbristen ser Botheim positivt på framtiden och arbetar på att förbättra sina avslut och defensiva insats.

När Malmö FF möter Gais borta i kväll gör man det med bara en renodlad anfallare i truppen – Erik Botheim. Botheim dundrade in i allsvenskan i våras sedan MFF värvat honom från italienska Salernitana under vinterfönstret. Men sedan drabbades han av en smått oförklarlig måltorka som varat i drygt två månader nu. Norrmannen har inte gjort ett enda spelmål på 14 matcher i allsvenskan och europakvalet.

Botheim har inte varit skadad och har haft stöd från MFF:s tränare i nästan varje match. Han har analyserat sitt spel med assisterande tränaren för att hitta tillbaka till målformen. Trots att han är nära vän med Erling Haaland har han inte tagit hans hjälp, men inspireras av hans prestationer.

Analyserat och brutit ned: Erik Botheim har haft en imponerande start i allsvenskan men har nu hamnat i en måltorka. Trots detta arbetar han aktivt med tränare för att hitta tillbaka till sin bästa form. För Malmö FF kan detta påverka deras resultat och behovet av att hitta fler målgörare i laget. För investerare kan detta vara en indikation på spelarens potential och förmåga att hantera motgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version