Foto: RICH STORRY / AFP

Spørsmålen florerar inför Premier League-starten. Här är tio saker vi undrar över.

1. Från fiasko till framgång?
Senast en norrman hade Molineux i Wolverhampton som arbetsplats, gick det helt fel. Ståle Solbakken blev avskedad som manager efter bara 30 matcher i januari 2013. Då var klubben i fara för att åka ned från näst högsta nivån. Nu ska Jørgen Strand Larsen (24) försöka bli Wolves-fansens hjälte. Förväntningarna är höga inför debuten i vad som kallas världens tuffaste liga.

2. Stjäl norrmännen showen igen?
Strand Larsen är en spännande nykomling, men han kommer troligtvis att hamna i skuggan av Martin Ødegaard (25) och Erling Braut Haaland (24). Ødegaard styr taktpinnen i Arsenal, medan Haaland har blivit Premier Leagues skyttekung två säsonger i rad. Både Arsenal och Manchester City är beroende av att båda presterar på topp i jakten på titeln.

3. Hur blir livet efter Jürgen Klopp?
Det sägs att ingen manager eller tränare är oumbärlig. Alex Ferguson i Manchester United och Nils Arne Eggen i Rosenborg bevisar det motsatta. Nu återstår att se vad som händer i Liverpool. Nederländska Arne Slot ska försöka följa upp Jürgen Klopps framgångar. Inte bara på planen med åtta titlar på nio år, utan även utanför. Tysken blev en räddare för den röda delen av Liverpool.

4. Lyckas Manchester United med sitt spel?
En av sommarens stora överraskningar var att Erik ten Hag fick fortsatt förtroende som manager i Manchester United. Den gamla storklubben vann visserligen FA-cupen, men signalerna var att den nya ägaren Sir Jim Ratcliffe ville bli av med holländaren. Tålamodet tar nog slut om resultaten uteblir i början av säsongen.

5. Vem ska stoppa Pep Guardiola?
En fattig seger. Det var allt som skilde Martin Ødegaard och Arsenal från att bli ligamästare förra säsongen. Nu spår Aftenpostens fotbollsexpert Lars Tjærnås att Arsenal kan sätta stopp för Manchester Citys dominans. Under Pep Guardiolas tid på Etihad har det blivit sex ligatitlar. Frågan är hur länge han kan hålla kvar vid tronen.

6. Hur går det med anklagelserna mot Manchester City?
115 anklagelser om överträdelser av de finansiella reglerna har hängt över Manchester City i flera säsonger. En hörning förväntas starta i september, med ett beslut väntat tidigt 2025. Anklagelserna handlar bland annat om överrapporterade sponsorintäkter och olagliga sponsoravtal.

7. Vad händer med alla Chelsea-miljonerna?
Chelsea har haft en omfattande spelaromsättning under ledningen av Todd Boehly och hans partners. Klubben har köpt 43 spelare på fem övergångsfönster och haft fyra permanenta manager samt tre tillförordnade. Miljarderna från klubbens amerikanska ägare har flödat och det återstår att se hur det påverkar laget.

8. Vad händer med Viaplay?
Viaplay har rättigheterna att sända Premier League i Norge fram till 2028. Nu kostar den totala Viaplay-paketet 749 kronor per månad, vilket är 100 kronor mer än för två år sedan. Viaplay Group har varit i ekonomisk kris och det blir spännande att se hur de navigerar framåt.

9. Tar de små lagen vara på chansen?
Ipswich, Southampton och Leicester är nykomlingar denna säsong. Det är alltid inspirerande att se små klubbar utmana de stora.

10. Bom eller fullträff?
Chelsea, Manchester United och Tottenham har gjort stora värvningar under sommaren. Nu återstår att se om investeringarna lönar sig på planen.

Analyserat och nedbrutet för enklare förståelse: Artikeln handlar om Premier League-säsongen, med fokus på olika lag, spelare och händelser inför den kommande säsongen. Från potentiella framgångar till ekonomiska utmaningar och spännande värvningar, artikeln ger en överblick över olika aspekter av den engelska fotbollsligan och hur det kan påverka lagens prestationer och supportrarnas förväntningar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version