Johannes Høsflot Klæbo och hans medägare bygger ett varumärke inom hår- och hudvård. Nu överväger han att marknadsföra produkterna med profiler inom "musik och affärer".

Publicerat: Igår 17:00
Uppdaterat: Igår 17:36

Hösten 2019 lanserade skidesset Johannes Høsflot Klæbo och medägaren Stian Støp hårvårdsmärket Hufs. Förra året omsatte företaget för 6,9 miljoner kronor, mer än dubbelt så mycket som året innan, då de nådde 3,3 miljoner kronor. Årsresultatet ökade också från en förlust på 691 000 kronor till en vinst på 252 000 kronor. Detta efter flera år med varierande resultat.

Sedan starten har Hufs gått med förlust i tre av fem år, med ett samlat negativt resultat på cirka 1,7 miljoner kronor under dessa år. Trots utmaningarna fortsatte företaget att utveckla nya produkter. Från att ha börjat med tre hårvårdsprodukter har Hufs nu utökat till 22 produkter inom hår- och hudvård.

Under 2024 har Hufs haft sin största tillväxt. Efter att ha expanderat till Sverige förra året har företaget i år lanserat sina produkter i fem nya länder. Produkterna säljs nu i över 1200 försäljningsställen i sju länder, vilket ger optimistiska utsikter för Støp. Företaget planerar också att expandera till två nya länder och är i dialog med fem andra marknader.

Johannes Klæbo påpekar vikten av att vara noggrann med val av samarbetspartners och att hålla kvaliteten uppe samt kontrollera kostnaderna. För närvarande äger Johannes Klæbo och Stian Støp majoriteten av aktierna i Hufs, med ungefär hälften var. Klæbos far äger också en mindre aktiepost.

På marknadssidan överväger Hufs att sponsra profiler, men det är inte säkert att de kommer att fokusera på sport. För Johannes Klæbo ligger fokus nu och i framtiden på idrotten. Även om han är öppen för större investeringar utanför idrotten, är Hufs ett viktigt och långsiktigt projekt för honom.

Analys:
I denna artikel får vi insikt i Johannes Høsflot Klæbos och medägaren Stian Støps framgångsrika uppbyggnad av hår- och hudvårdsmärket Hufs. Trots inledande motgångar och utmaningar har företaget lyckats växa och expandera till fler marknader. Genom en kontrollerad tillväxtstrategi och fokus på kvalitet har de lyckats öka sin försäljning och nå lönsamhet. För den genomsnittliga läsaren kan denna artikel ge insikter i hur strategiskt företagande och tålamod kan leda till framgång, samt betydelsen av att vara noggrann med affärsbeslut och partnerskap. För investerare kan det också visa vikten av att vara långsiktig och att diversifiera investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version