KrF-ledaren Olaug Bollestad anklagar sina egna vice ordförande och generalsekreterare för att försöka tvinga henne att avgå, enligt Vårt Land och NRK.

I en tal till centralkommittén den 6 augusti gick Bollestad till frontalangrepp mot sin egen partiledning och generalsekreteraren. Vice ordförandena Dag-Inge Ulstein och Ida Lindtveit Røse samt generalsekreteraren Ingunn Ulfsten ska ha försökt pressa Bollestad att avgå som partiledare och avstå från omval till Stortinget.

Bollestad påstod i talet att hon hade blivit presenterad för en kommunikationsplan om sin egen avgång. Hon ska också ha känt sig pressad att acceptera att en sådan plan utarbetades.

Både Dagen och TV 2 har källor som bekräftar Bollestads påståenden. Förra veckan rapporterade Vårt Land att KrF hade fått ett varsel mot Bollestad. Hon är sjukskriven till den 31 augusti.

NTBs försök att få kommentarer från de inblandade har hittills inte lyckats, men generalsekreterare Ingunn Ulfsten svarade följande till Dagen: “Jag känner inte igen mig i den här beskrivningen. Som generalsekreterare är jag skyldig att följa våra riktlinjer för varningar. Jag förhåller mig till partidemokratin och partiets valda organ. Jag vill avfärda att detta är en maktkamp.”

Analys: Konflikten inom Kristelig Folkeparti (KrF) mellan partiledaren Olaug Bollestad och hennes vice ordförande samt generalsekreteraren har eskalerat till en offentlig strid om ledarskapet inom partiet. Detta kan påverka partiets interna stabilitet och offentliga anseende, vilket i sin tur kan påverka partiets framtid och politiska framgångar. Det är viktigt för väljarna att följa denna konflikt och dess utfall för att förstå hur den kan påverka deras röster och politiska val i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version