Två tonåringar från Nordhordland har åtalats för att ha gruppvåldtagit en yngre tjej i januari i år, samt för flera andra lagbrott relaterade till detta.

Den drabbade tjejen var under 14 år när våldtäkten inträffade, medan pojkarna var 15 och 16 år gamla. Övergreppet ägde rum i en kommun i distriktet.

Båda är också åtalade för att ha hotat offret med dödshot om hon berättade för polisen vad som hade hänt, samt att de samarbetade om att filma övergreppet.

En av pojkarnas försvarare, Marius Wesenberg, säger till TV 2 att hans klient inte erkänner skuld. Den andra pojkens försvarare, Rune Håkon Tjomsland, har inga kommentarer om åtalspunkterna.

Fallet kommer att tas upp i Hordaland tingrett den 18 september, och tre dagar har avsatts för rättegången.

Analys:
Denna artikel handlar om en allvarlig händelse där två tonåringar har åtalats för gruppvåldtäkt av en ung tjej. Det visar på vikten av att bekämpa sexualbrott och att skydda offret. Rättegången kommer att avgöra de åtalades öde och kan ha långtgående konsekvenser för deras liv och framtid. Det är viktigt att följa rättsprocessen noggrant och se till att rättvisa skipas för offret.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version