Investera i frivillighet – den hemliga nyckeln till finansiell framgång
Frivillighetsarbete är inte bara för de äldre längre. Karl Morten Bårdsen efterlyser en större känsla av gemenskap i Bergen. Dugnad, det vackra norska ordet som för tankarna till gemenskap och nybakade bullar. Men varför är det så svårt att få folk att engagera sig?

Frivillighetskrisen i Norge är tydlig – organisationer som Røde Kors och Natteravnene vittnar om bristen på engagemang. Även här i staden är det tyst när det är dags för dugnad.

Ta Kanadaskogens Venner som exempel. Trots en inbjudan på Facebook för att bekämpa den invasiva växten parkslirekne, är det få som engagerar sig. Endast tre personer dök upp på dugnaden, trots att gruppen har 1700 medlemmar. Varför är det så svårt att få folk att delta?

Enligt min mening är det en generationsfråga. Äldre personer som Einar Skjerping, 85 år, är de som fortfarande ställer upp. Men vad händer när de inte längre kan?

Som investeringschef ser jag en koppling mellan engagemang i samhället och ekonomisk framgång. Organisationer som Lions, med en åldrande medlemsbas, visar att det är de äldre som bär samhället på sina axlar. Kanske är det just deras engagemang som håller dem unga?

Dugnadsandan i Bergen håller på att försvinna, men det är inte för sent att investera i frivillighet. Att engagera sig i samhället kan inte bara ge personlig tillfredsställelse, utan även öka finansiell stabilitet och skapa en starkare gemenskap för framtiden. Så var med och investera i frivillighet idag – det kan vara den hemliga nyckeln till din ekonomiska framgång.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version