Det finansiella läget är något nedåtgående på tisdagen, efter åtta raka handelsdagar med uppgång. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB

Publicerat: Mindre än 20 minuter sedan

Aktiemarknaden visar följande vid öppning:
– Den breda samlingsindexet S&P 500 faller med 0,07 procent
– Teknologiindexet Nasdaq är ned med 0,04 procent
– Dow Jones är ned med 0,13 procent

Måndagen avslutades med en bred uppgång på New York-börsen, och både S&P 500 och Nasdaq har stigit åtta dagar i rad. Den senaste gången S&P 500 steg åtta dagar i rad var i november 2023. Nasdaq-indexet steg nio dagar i rad i december 2023. Förra veckan var den bästa börsveckan på Wall Street hittills under 2024.

Kommande händelser att hålla koll på är referatet från det amerikanska centralbankens rentemöte i juli, där räntan hölls oförändrad i intervallet 5,25-5,50 procent. Marknaden kommer vara uppmärksam på eventuella antydningar om framtida räntebeslut. Federal Reserve har sitt nästa möte den 17-18 september. Fredag kommer Federal Reserve-chefen Jerome Powell att tala på centralbankskonferensen i Jackson Hole, Wyoming, där analytiker hoppas på signaler om framtida räntenivåer.

Marknaden prissätter idag en sannolikhet på cirka 72 procent för en enkel räntesänkning i september, och en chans på cirka 28 procent för en dubbel räntesänkning, enligt CME Groups FedWatch.

Analys: Den finansiella marknaden visar en nedåtgående trend efter åtta dagars uppåtstigande. Investerare och aktieägare bör vara medvetna om den kommande Federal Reserve-bankens räntebeslut och Jerome Powells tal för att förstå hur det kan påverka deras ekonomi och investeringar på kort och lång sikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version