Sensommar – En vämjelig tid för förändring och uppbrott

Sensommar är här med rastlösa vindar och nötta gräsmattor, vilket markerar en tid för förändring och uppbrott. Bostadsbristen i Sverige är akut och priserna har skjutit i höjden. Regeringen diskuterar åtgärder för att underlätta byggandet av bostäder, men det är en klen tröst för de som drabbas av bostadsmarknadens obarmhärtiga förhållanden.

Många, inklusive mig själv, har känt på känslan av osäkerhet och ekonomiskt tryck när livssituationen förändras. Andrahandsboenden blir allt dyrare och konkurrensen om en trygg bostad är stenhård. Det är en verklighet som många kvinnor och barn tvingas möta i en redan dysfunktionell bostadsmarknad.

Det är viktigt att förstå att för att må bra och kunna arbeta behöver basala behov som en trygg bostad vara uppfyllda. Men för många av oss är det en ond cirkel där vi är utlämnade till en bostadsmarknad som inte gynnar oss. Politikerna måste komma ihåg sitt uppdrag att skapa förutsättningar för människor att leva fullgoda liv och utveckla sina kapaciteter.

Den nuvarande situationen kräver handling och förändring för att kvinnor som jag själv ska kunna återfå kontrollen över våra liv och ekonomi. Vi drömmer om en framtid där vi kan försörja oss själva och leva utan rädsla för osäkerheten på bostadsmarknaden. Det är dags för politikerna att agera och skapa en mer rättvis och hållbar bostadsmarknad för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version