En israelisk delegation är på väg till Kairo för samtal om gisslan och vapenvila i Gazakriget, enligt Mellanösternexperten Anders Persson. Tiden håller på att rinna ut för Biden och Blinken, och läget ser mörkt ut.

USA:s utrikesminister Antony Blinken är tillbaka från sitt nionde besök i regionen sedan Gazakriget började. Israeliska medier rapporterar om en israelisk delegation ledd av Mossad-chefen David Barnea på väg till Kairo för fortsatta fredssamtal. Men optimismen är låg, och samtalen är på randen till kollaps.

Hoppet har minskat betydligt enligt Persson, och det är oklart vad den tidigare optimismen grundade sig på. Med 75 dagar kvar till valet i USA försvagas Bidens och Blinkens styrka som fredsmäklare för varje dag som går.

Länder fortsätter skicka delegationer för att hålla igång samtalen, men ingen vill få skulden om det kollapsar. Hamas accepterar inte de nya israeliska kraven i det senaste fredsförslaget, och det är oklart hur situationen kommer att utvecklas.

Det är tydligt att situationen i Mellanöstern är instabil och påverkar inte bara regionen utan även internationell politik. Det är viktigt att följa utvecklingen noga och vara medveten om hur det kan påverka globala finansmarknader och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version