Den årliga Jackson Hole-konferensen är igång, och allas ögon är riktade mot USA:s centralbankschef Jerome Powell när han håller sitt tal imorgon. Mark Cabana från Bank of America förutspår att Fed inte kommer att stänga dörren för större räntesänkningar, men att de inte heller kommer att signalera det tydligt. Knut A. Magnussen från DNB Markets tror att Powell kommer att indikera att Fed kommer att börja sänka räntan i september, men att han inte kommer att ge klara detaljer om hur mycket eller hur snabbt det kommer att ske.

Marius Gonsholt Hov från Handelsbanken betonar att Fed nu fokuserar mer på arbetsmarknaden och att risken för okontrollerad inflation har minskat. Diskussionen kretsar nu kring storleken på det kommande räntesänkningen och många tror att det kan bli ett dubbelkutt på 0,5 procentpoäng. Totalt förväntas räntan sänkas med ett procentpoäng innan årets slut.

Diverse Fed-medlemmar har uttryckt att de ser behovet av räntesänkningar, men att de behöver mer data innan de kan fatta beslut. Det har varit spekulationer kring hur mycket och hur snabbt räntan kommer att sänkas, men inga konkreta besked har ännu lämnats.

Sammanfattningsvis visar utvecklingen på arbetsmarknaden och inflationen att Fed sannolikt kommer att genomföra räntesänkningar snart. Det är en spännande tid för investerare och det är viktigt att följa centralbankens beslut för att kunna anpassa sin ekonomiska strategi.

Genom att delta i Jackson Hole-konferensen får investerare och ekonomer insikter från världens främsta centralbankstjänstemän. Det är en möjlighet att förstå riktningen för den globala ekonomin och hur det kan påverka ens ekonomi och investeringar. Att vara uppmärksam på signalerna från Fed och andra centralbanker kan hjälpa en att fatta kloka beslut för sin ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version