Riksmäklare Mats Ruland meddelar att han kommer att kontakta parterna i SAS-strejken under helgen.

Enligt Ruland är det ännu oklart om detta kommer att ske idag eller imorgon. Detta är all information jag kan ge för tillfället, säger Ruland till NTB på lördagseftermiddagen.

I fredags gick 120 kabinanställda på SAS ut i strejk efter att de inte kunde nå en överenskommelse med SAS-ledningen under löneförhandlingarna. Konflikten handlar både om löner och arbetsvillkor.

– SAS har inte varit villiga att tillmötesgå några av våra krav. Vi hade därför inget annat val än att gå i strejk, sa ledaren Martinus Røkkum för SAS Norge Kabinforening i Parat.

Han meddelade att alla SAS-flygningar på sikt kommer att påverkas och att SAS-flygen kommer att stå stilla tills deras krav är accepterade.

Från och med onsdag kommer strejken att trappas upp, då kommer cirka 405 strejkande SAS-anställda organiserade i Fellesforbundet och cirka 240 organiserade i Parat att vara involverade.

Analys: Strejken i SAS kan påverka flygresenärer och SAS-anställda på olika sätt. För resenärer kan det innebära inställda eller försenade flygningar, medan för anställda kan det handla om att kämpa för bättre löner och arbetsvillkor. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå hur detta kan påverka ens liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version