Hösten närmar sig och många börjar redan planera och köpa nya block, pennor och kalendrar inför den kommande säsongen. Enligt Johan Wara, psykolog vid Uppsala universitet, finns det en anledning till varför vi agerar på detta sätt när hösten närmar sig. Men vad är det egentligen som gör att vi får en sådan tillfredsställelse av att organisera och planera inför hösten?

Att investera i nya skrivmaterial och organisatoriska verktyg kan faktiskt vara en klok investering för din mentala hälsa och produktivitet. Genom att skapa en strukturerad och organiserad miljö kan du öka din effektivitet och minska stressnivåerna. Det är vetenskapligt bevisat att en välordnad arbetsmiljö kan förbättra fokus och kreativitet.

Så nästa gång du känner dig lockad att köpa nya kontorsartiklar inför hösten, kom ihåg att det kan vara mer än bara en yttre förändring. Det kan faktiskt hjälpa dig att bli mer produktiv och må bättre på lång sikt. Så unna dig själv det där fina blocket eller den snygga kalendern – det kan vara en investering i din framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version