Det finns en kamp om räntorna, där kapitalet tjänar mer och arbetarna arbetar mindre när arbetslösheten ökar. Det är bekvämt att hävda att inflationen kommer att bita sig fast om arbetslösheten är för låg, även om det inte är sant. Det är en kamp mellan klasser i räntedebatten.

Arbetarna är ansvariga. Arbetarna behöver inte ökad arbetslöshet för att ägarna och utvalda grupper ska få sin del av värdet, enligt LOs chefsekonom. LO-ledaren Peggy Hessen Følsvik möter strejkande kabinpersonal vid Gardermoen flygplats.

Analys:
Denna artikel handlar om den pågående kampen om räntorna och dess påverkan på kapitalet och arbetarna. Det poängteras att det är en myt att inflationen kommer att öka om arbetslösheten är för låg. Istället fokuserar artikeln på den klasskamp som pågår i debatten om räntor och hur arbetarna inte behöver ökad arbetslöshet för att ägarna och utvalda grupper ska få sin del av värdet. Det är viktigt att förstå denna dynamik för att kunna navigera i den ekonomiska världen och förstå hur den kan påverka ens liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version