Investeringsexperten förutspår möte mellan parterna i SAS-streiken – E24

Enligt Riksmäklarens kontor kommer parterna i SAS-streiken att mötas på måndag. Nettavisen rapporterade först om detta. Martinus Røkkum, ledare för SAS Norge kabinforening i Parat, säger till E24 att de hoppas på arbetsgivarens rörelse och att de är redo att diskutera eventuella förslag om löneökningar.

Öystein Schmidt, presschef på SAS, säger att de är positiva till samtal och har uppmanat parterna att återvända till förhandlingsbordet sedan i fredags. Riksmäklaren kommer att ge mer information om mötet.

Strejken bland de norska kabinanställda i SAS startade på fredag och kommer att trappas upp på onsdag. Alla medlemmar från de två fackföreningarna tas då ut i strejk. Det innebär 550 SAS-kabinanställda i Fellesforbundet och 240 medlemmar i SAS Norge kabinforening i Parat.

Det har varit över 40 inställda SAS-flygningar inrikes och internationellt på måndag. Liknande inställda flygningar skedde på söndag. Schmidt säger att det är svårt att förutse vad som kommer hända på tisdag och onsdag när strejken eskaleras.

Norwegian har ännu inte gjort stora kapacitetsförändringar på grund av konkurrentens strejk. De har dock sett en ökning i försäljningen de senaste dagarna.

Analysera:

I denna artikel diskuteras mötet mellan parterna i SAS-streiken och den kommande upptrappningen av strejken. Effekterna av strejken på flygningar och andra flygbolag som Norwegian tas också upp. För konsumenter som planerar att resa påverkar strejken deras flygningar och rättigheter vid inställda eller försenade flygningar. Det är viktigt att vara medveten om sina rättigheter och hur man kan agera om ens flygning påverkas av strejken.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version