De senaste marknadsnyheterna: Teknikföretagets resultat kan påverka USA:s aktiemarknader

Bildkälla: Pete Kiehart / För E24

Publicerad: För mindre än 20 minuter sedan
Uppdaterad nu precis

Amerikanska aktiemarknader har öppnat med nedgångar på Wall Street:
– Nasdaq ned 0,42 procent
– S&P 500 ned 0,22 procent
– Dow Jones ned 0,07 procent

Teknikjätten Nvidia kommer att presentera sina resultat på onsdag. Efter blandade resultat från teknikaktier i början av augusti föll marknaderna kraftigt. Analytikern Naka Matsuzawa på Nomura varnar för att optimisimen kring räntesänkningar från Powells tal i fredags kan få sig en törn om företagen misslyckas denna gång.

Denna vecka kommer fokus att ligga på resultatrapporterna från amerikanska teknikföretag. Om risken för nedgång i teknikaktier minskar kan priserna på räntesänkningar delvis reverseras, enligt Matsuzawa.

Jerome Powell, chef för den amerikanska centralbanken, sa förra veckan att det är dags att justera penningpolitiken. Aktiemarknaden steg snabbt efter att Powell började tala.

Söndag berättade chefsekonomen Marius Gonsholt Hov för E24 att räntorna i USA kommer att sänkas i september.
– Den enda osäkerheten är om det blir en enkel eller dubbel sänkning, sa han.

Detta sker delvis på grund av att inflationen har dämpats mot målet på två procent över tiden. Samtidigt har arbetslösheten ökat något, vilket kan indikera att aktiviteten i ekonomin bromsar.

Analys: De senaste händelserna på de amerikanska aktiemarknaderna visar på en osäkerhet kring teknikföretagens resultat och dess inverkan på räntepolitiken. En negativ rapport från Nvidia och andra teknikföretag kan leda till nedgångar på marknaden och påverka investerares beslut. Det är viktigt att följa dessa händelser för att kunna göra välgrundade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version