Offensiven i Kursk avslöjar Putins bluff och därmed USA och Tysklands misslyckade försiktighet

Med ukrainska styrkor inne i Kursk med västerländsk militär utrustning är det tydligt att Putins hot om kärnvapen inte längre kan styra hur väst låter Ukraina kämpa. USAs president Joe Biden och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz måste inse att de har låtit sig skrämmas av en fantasihot och att deras tveksamhet har kostat många liv under de senaste två åren. Ukrainarna har återigen visat vad de är kapabla till och de får starkt stöd från väst. Men Ukraina är inte ute efter applåder. Offensiven i Kursk var nödvändig eftersom USA inte tillåter effektiv användning av långdistansmissiler mot ryska militärflygplatser och ammunitionslager. Resultatet är att ryssarna bombarderar frontlinjen i Donbas med extremt kraftfulla glidebomber och långsamt pressar sig västerut genom att offra tusentals av sina egna soldater i “köttkvarnen”.

Operationen i Kursk har väckt väst från det slöa tillståndet som uppstår när dagliga nyheter om bombningar och antalet dödade blir enformiga, när notiserna blir torra och blodfattiga, trots att blodet flyter där de ryska raketer landar, vare sig det är i Kharkiv, Kyiv eller andra städer. Små notiser blåses upp till reportage igen och experter får mer utrymme för sina analyser.

Men offensiven i Kursk kommer att vara förgäves om inte väst följer upp. Ett av de mest absurda aspekterna av kriget har varit USAs extrema rädsla för eskalering. Medan Ryssland har bedrivit terrorbombningar från första dagen har USA hållit tillbaka mer effektiva vapen och bara gett efter i sista stund när Ukraina är på väg att hamna kraftigt på defensiven.

Det är inte konstigt att Ukraina valde att hålla det mesta hemligt för sina allierade om operationen i Kursk. President Zelenskyj sa nyligen att “vissa partners” rädsla för Rysslands röda linjer var anledningen till hemlighållandet. Hittills finns det inga nya signaler från Washington. De håller tillbaka. Utan USAs vapenleveranser skulle Ukraina nu vara under rysk kontroll. Och Tyskland har levererat stora mängder nödvändig militär utrustning.

Vi måste utgå från att de ryska myndigheterna inte är suicidala. Om ryssarna får välja mellan kärnvapenkrig och att avsluta sin brutal invadering av ett grannland kommer de att välja det senare. Om väst ger vika för rädslan kommer vi att förlora kriget. Om inte tiden är inne för att tillåta kraftfull bombning av militära anläggningar i Ryssland har väst misslyckats.

Analyserat och brutit ner förklaringen: Den här artikeln handlar om den pågående situationen i Ukraina och Ryssland, där Ukraina har genomfört en offensiv i Kursk för att bekämpa ryska angrepp. Artikeln påpekar bristen på stöd från väst, särskilt från USA och Tyskland, och hur deras tveksamhet har påverkat utfallet av konflikten. Dessutom betonar den vikten av att väst inte ger vika för rädsla och att stödja Ukraina i deras kamp mot Ryssland. Genom att granska dessa faktorer kan även den minst insatta personen förstå hur situationen påverkar deras liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version