Foot Locker stänger butiker och webbutiken i Skandinavien

Foot Locker, en av de ledande skobutikskedjorna, meddelar att man kommer att avsluta sin verksamhet i “underpresterande marknader” i Skandinavien. Detta innebär att butikerna i Norge, Danmark, Sverige och Sörkorea kommer att stängas. I Norge har Foot Locker fem butiker, inklusive platser som Oslo, Kristiansand och Bergen.

I den senaste kvartalsrapporten som presenterades av Foot Locker på onsdag eftermiddag, visade resultatet från det andra kvartalet bland annat följande punkter:

– Inkomsterna låg på 1,90 miljarder dollar, nästan oförändrade jämfört med samma kvartal föregående år.
– Resultatet före skatt var på minus 14 miljoner dollar, en ökning av underskottet med två miljoner dollar jämfört med samma period föregående år.

Foot Locker-aktien har hittills i år ökat med lite över 6 procent. Dessutom planerar Foot Locker att flytta sitt huvudkontor från New York City till St. Petersburg i Florida. Den nya närvaron i New York kommer att vara “begränsad”, enligt företaget.

Denna strategiska flytt förväntas spara företaget pengar, men det finns fler skäl till beslutet. Foot Lockers VD Mary Dillon förklarar att det redan finns en stor närvaro av ledare och kommersiella team i St. Petersburg, vilket gör det till en naturlig plats för företagets huvudkontor.

Sammanfattningsvis innebär detta beslut från Foot Locker att deras närvaro i Skandinavien minskar och att företaget fokuserar på att stärka sin position i andra marknader. Det kan påverka både kunder och investerare, och det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå konsekvenserna för ens egna liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version