Francis Ford Coppola står fast vid sitt beslut att kasta en kontroversiell grupp skådespelare för sin nya film Megalopolis. Den välrenommerade filmregissören, 85 år gammal, erkände att han medvetet inkluderade ‘avbokade’ skådespelare i sin film, som hade premiär på Cannes Film Festival i maj. Filmskaparen – som nyligen själv hamnade i kontrovers efter att ha anklagats för oprofessionellt beteende och kyssat kvinnor på inspelningen – förklarade att han ville ha den mångskiftande och kontroversiella gruppen att ‘alla jobbar på en film tillsammans’. ‘Det tyckte jag var intressant,’ sa han till Rolling Stone i en intervju som publicerades på söndagen. Den kontroversiella ensemblen för hans film inkluderar Shia LaBeouf, Jon Voight och Dustin Hoffman. ‘Det jag inte ville ska hända är att vi betraktas som en woke Hollywood-produktion som bara predikar för tittarna,’ sa han. ‘Ensemblen består av personer som har blivit avbokade vid ett eller annat tillfälle,’ berättade han för tidningen. ‘Det fanns personer som är ark-konservativa och andra som är extremt politiskt progressiva,’ sa han. ‘Men vi jobbade alla på en film tillsammans. Det tyckte jag var intressant.’ Han förklarade också att han ville ‘starta en konversation’ med filmen och få människor att ‘verkligen titta på varför detta land är så uppdelat just nu.’ Han fortsatte med att dela med sig av vad han respekterade hos varje ‘avbokad’ stjärna, som vid ett eller annat tillfälle varit inblandade i kontroversiella nyheter. LaBeouf, 38 år gammal, anklagades offentligt 2020 för att ha misshandlat tidigare flickvänner. FKA Twigs stämde honom och hävdade att hennes ex utsatte henne för ‘outtröttligt’ sexuellt övergrepp, fysisk misshandel och emotionell misshandel. Voight, 85 år gammal, är en uttalad konservativ och stark anhängare av Donald Trump. Hoffman, 87 år gammal, påstods ha misshandlat sina tidigare medskådespelare – specifikt, sju kvinnor anklagade honom för sexuella övergrepp och trakasserier 2017. För LaBoeuf sa Coppola att han respekterade hans extrema metodskådespeleri. ‘Jag gjorde en konstig sak med Megalopolis eftersom jag bara kunde öva med ungefär en tredjedel av ensemblen, kanske lite mer. Jag hade Aubrey Plaza. Jag hade Nathalie Emmanuel. Jag hade inte Adam [Driver]. Men jag hade gett alla understudies som om det var en pjäs, och jag sa, “Vad jag ska göra är, jag kommer att göra repetitionen, och när det gäller skådespelarna jag inte har, kommer jag att använda understudies. Det var en mycket kreativ, intressant vecka av repetitioner. Investeringar i filmindustrin: En djupdykning i Francis Ford Coppolas senaste skapelse

Francis Ford Coppola har återvänt till regissörsstolen med sin senaste film “Megalopolis”, en roman som utspelar sig i en moderniserad Amerika. Filmen, som släpps den 27 september, är en episk berättelse om konflikten mellan konstnären Cesar Catilina och borgmästaren Franklyn Cicero, med Julia Cicero i mitten.

Coppola själv förklarade att han ville starta en konversation genom denna film, och att det är just detta samtal som är nyckeln till en bättre framtid. Med en ensemble bestående av stjärnor som Adam Driver, Giancarlo Esposito, Grace VanderWaal och Chloe Fineman, är “Megalopolis” en film som utlovar att väcka tankar och känslor hos publiken.

Genom att utforska teman som politik, konst och samhälle, hoppas Coppola att hans film ska vara en katalysator för förändring och en påminnelse om vikten av att reflektera över vår tids stora frågor. Så se till att markera den 27 september i din kalender och gör dig redo för en filmupplevelse utöver det vanliga.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version