NorgesGruppen leverer starka resultat – Tjänade 2,1 miljarder kronor före skatt under första halvåret 2024

NorgesGruppen presenterade sina resultat för första halvåret på onsdag eftermiddag, vilket bland annat visade följande:
– Resultatet före skatt landade på 2,1 miljarder kronor, upp från 1,6 miljarder under samma period förra året.
– Omsättningen var på 57,2 miljarder kronor, upp från 54,3 miljarder under första halvåret 2023.

Resultatmarginalen ökade till 3 procent, från 2,4 procent förra året. Koncernchefen Runar Hollevik uttryckte att en stark laginsats och god kostnadskontroll har bidragit till fortsatt kundtillväxt och konkurrenskraft inom en marknad med hård konkurrens.

NorgesGruppen, landets största handelshus, äger butikskedjorna Kiwi, Joker, Spar och Meny, samt grossisten Asko.

Jämfört med föregående år hade NorgesGruppen en ökning på 1,8 procent fler kunder i sina butiker, vilket bidrog till ökad omsättningsökning. Förra årets svaga första halvår kopplades till ökade kostnader för varor, förpackningar och hyra.

Ökad produktivitet och minskade energikostnader har bidragit till att ökade varukostnader inte har överförts till konsumenterna i sin helhet, vilket har lett till att kunder fortsätter att välja NorgesGruppens butiker.

NorgesGruppen påpekar att marknaden präglas av hård konkurrens och nämner även bristen på ägg, som var ett faktum redan i början av året. Situationen stabiliserades mot slutet av halvåret, enligt halvårsrapporten.

Analyserat och förklarat på ett enkelt sätt, NorgesGruppen har presterat starka ekonomiska resultat under första halvåret 2024 med ökad omsättning och vinst. Trots tuff konkurrens på marknaden har företaget lyckats behålla och locka fler kunder genom effektiv kostnadskontroll och produktivitetsförbättringar. Bristen på ägg under året påverkade marknaden, men situationen stabiliserades mot halvårets slut. Detta visar på NorgesGruppens förmåga att anpassa sig till rådande omständigheter och fortsätta vara en stark aktör inom branschen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version