Norse Atlantic: Viktig informasjon om selskapets strategi og aksjekurs

Norse Atlantic, det Arendal-baserte flyselskapet som satser på langdistanseflyvninger, har nylig presentert regnskapstall som viser et underskudd på 332 millioner kroner før skatt for kvartalet. Toppsjefen, Bjørn Tore Larsen, har understreket viktigheten av lønnsom drift i stedet for vekst, til tross for økningen i omsetning og suksess i kvartalet.

Selskapet planla opprinnelig å øke antallet fly i drift, men Larsen har nå fokus på å leie ut fly til turoperatører og andre selskaper for å sikre lønnsomhet. Dette har ført til en nedgang i aksjekursen på Oslo Børs, med en nedgang på 22 prosent på en dag og over 90 prosent det siste året.

Norse Atlantic vurderer å hente inn mer kapital gjennom egenkapital, gjeld eller en kombinasjon av begge. Larsen har også planer om å redusere kostnader ved å kutte ansatte, primært innen administrasjon og salg. Selskapet har også inngått en avtale om å levere tilbake tre fly for å oppnå en regnskapsmessig gevinst.

Den nye strategien er et bevis på selskapets evne til å tilpasse seg markedet og maksimere mulighetene. En omfattende oppdatering om strategien vil bli presentert senere i høst. Dette kan påvirke investorer og interessenter, og det er viktig å følge med på utviklingen i Norse Atlantic for å ta informerte beslutninger om investeringer og økonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version