En mängd företag har redovisat kvartalsresultat före börsöppningen på torsdag morgon. Börsen följer de globala marknaderna nedåt.

Pilarna pekade nedåt från början på torsdagen, men kort tid in i handelsdagen har nedgången dämpats. Huvudindexet sjönk med 0,3 procent runt klockan 10.40. Börsen avslutade med nedgång på onsdagen, efter att det var stora svängningar bland enskilda aktier under handelsdagen.

Utvecklingen i Oslo kommer efter att det var nedgång på de asiatiska aktiemarknaderna tidigt på torsdagsmorgonen, efter att AI-jätten Nvidia presenterade kvartalsresultatet kvällen innan. Det var också en bred nedgång på Wall Street på onsdagskvällen.

Ett fat Nordsjöolja (brent spot) handlas för 77,1 dollar just nu, en nedgång på 0,3 procent sedan midnatt. Det är samtidigt något lägre än när Oslo Börs stängde på onsdagen.

Analyserar man de mest omsatta aktierna, ser det ut så här:
– Sats stiger med 1,98 procent.
– Equinor faller med 1,66 procent.
– MPC Container Ships stiger med 0,6 procent.
– Crayon är upp med 10,95 procent.
– Frontline faller med 0,57 procent.

En storägare säljer helt ut sin andel i Sats för 700 miljoner kronor. Altor-fonden säljer alla sina 39,2 miljoner aktier i träningskedjan Sats. Storen fick 18 kronor per aktie. Sats-aktien steg med 1,98 procent.

Entreprenörsföretaget NRC redovisar ett resultat före skatt på minus 765 miljoner kronor, ned från 64 miljoner i samma kvartal förra året. NRC-aktien rasar med 33,65 procent och är dagens stora förlorare på Oslo Börs.

Resultatsäsongen på Oslo Börs pågår fortfarande. Företag som Saga Pure, Horisont Energi, Cool Company, Cavendish Hydrogen, EAM Solar och Crayon har alla redovisat sina kvartalsresultat.

Vow ASA riskerar att bryta lånevillkoren och planerar att hitta ny kapital för att stärka balansen. Vow-aktien faller med 23,0 procent.

Sammanfattningsvis har börsen haft en nedgång på torsdagen med påverkan från globala marknader och kvartalsresultaten från olika företag. Det är viktigt att följa med i utvecklingen och vara medveten om hur det påverkar ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version