Influencer och hobbyinvestor Jenny Huse gick in i Nvidia förra hösten och säger att hon har upplevt betydande värdeökning trots svängningar i aktien. Nvidia, en favorit inom AI-branschen, överträffade analytikernas förväntningar och levererade bättre resultat än samma period förra året, men trots detta blev företaget straffat av investerarna.

Över 8000 norrmän äger aktier i Nvidia till ett värde av över 1,1 miljarder kronor. Nvidia levererar databrikker för utvecklingen av artificiell intelligens-teknologi. En av dem är influencern och hobbyinvesteraren Jenny Huse, som gick in i Nvidia i oktober förra året. Sedan dess har aktien stigit över 160 procent sedan hennes köp.

Den senaste tiden har Nvidia-aktien svängt något, men det har inte oroat Huse. Hon fokuserar på det långsiktiga perspektivet och följer sin strategi. Nvidia hade en omsättning på 30 miljarder dollar i det andra kvartalet, en ökning på 122 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Investeringsdirektör på Nordea Markets, Robert Næss, imponerades av siffrorna och kallade dem “suveräna”. Många norrmän har suttit på sina Nvidia-aktier länge och har upplevt en ökning på både 200 och 300 procent. Aktien har stigit med över 150 procent det senaste året och över 600 procent de senaste två åren.

De stora teknologiföretagen investerar nu stora belopp i utvecklingen av AI-teknologi. Nvidia tjänar bra på sin dominerande position som leverantör av databrikker och produkter som krävs för detta. De senaste kvartalsrapporterna från företag som Meta visar att investeringarna i AI-teknologi ökar ytterligare.

Analys: Nvidia har visat sig vara en lönsam investering för många, inklusive influencern Jenny Huse. Med en stadig tillväxt och en dominerande position inom AI-teknologi, kan Nvidia fortsätta att vara en attraktiv investering för framtiden. Svängningar i aktiekursen är normalt och det är viktigt att ha en långsiktig strategi när det gäller investeringar. För de som är intresserade av att diversifiera sin portfölj och dra nytta av tillväxten inom AI-branschen kan Nvidia vara en intressant möjlighet att överväga.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version