Investeringstips: Kommunen i Bergen selger skolebrakkene for å møte behovet for undervisningslokaler til flyktninger fra Ukraina

Siden i fjor sommer har erstatningslokalene ved siden av Johanneskirken stått tomme etter at de siste elevene fra Tveiterås skole flyttet ut. Planen var å flytte skolebrakkene på Nygårdshøyden til Landås i august/september i år, men finansbyråd Jacob Mæhle har nå annonsert en endring.

På grunn av det økende behovet for undervisningslokaler til flyktninger fra Ukraina har kommunen besluttet å avvente situasjonen. Dette betyr at paviljongene ikke lenger trengs til introduksjonsprogrammet for flyktninger, og kommunen vil derfor prøve å selge de ti år gamle skolebrakkene.

Flyttingen til Bergen inkluderingssenter på Landås er ikke lenger aktuelt, og kommunen vil nå tilbakeføre området til park og grøntområder for bergenserne å nyte. Mens finansbyråden ikke kan gi en nøyaktig tidsramme, forsikrer han at de vil jobbe for å realisere dette så fort som mulig.

Analyse: Kommunen i Bergen tar skritt for å møte det økende behovet for undervisningslokaler til flyktninger fra Ukraina ved å selge skolebrakkene. Dette kan potensielt frigjøre verdifulle ressurser og samtidig gi bergenserne tilgang til nye park- og grøntområder. Dette kan påvirke lokalsamfunnet positivt og skape en mer inkluderende og bærekraftig by.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version