En toppledare som är misstänkt för olaglig inspelning av personer på badrummet under Arendalsveckan har sagt upp sin tjänst.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Publicerad: 31 augusti 2024

Det meddelar arbetsgivaren till personen till Aftenposten.

– Han har nyligen sagt upp sig, säger arbetsgivaren till tidningen.
Mannen är misstänkt för att ha smygfilmat under Arendalsveckan. Enligt åtalet ska han ha filmat flera drabbade i badrum och dusch under tre dagar, enligt uppgifter till VG.

Mannen, som har en topposition i en norsk näringsorganisation, delade lägenhet med en politiker, två kvinnliga kollegor och en journalist under Arendalsveckan.

Fredagen skrev chefredaktören och VD:n för Dagens Næringsliv, Janne Johannessen, att den aktuella journalisten är anställd hos dem.

Enligt VG ska kameran som upptäcktes på badrummet i lägenheten där näringslivstoppen bodde under Arendalsveckan också ha innehållit material som sträcker sig flera år tillbaka i tiden. VG vet inte vad det är för slags material.

Läs mer om det här.

Mannens försvarare Alexander Nyheim Jenssen sa till VG att hans klient är villig att samarbeta med polisen, “lägga alla korten på bordet och erkänna de faktiska förhållandena.”

I en kommentar till VG skrev han att hans klient framför allt är väldigt ledsen och skamfull över situationen och vill bidra till en snabb, ordentlig och rättvis upplösning i rättssystemet med hänsyn till de berörda.

– Han känner stor medkänsla för de berörda och vill naturligtvis att saken ska klaras upp. Min klient är sjukskriven och går för närvarande i behandling, skrev Nyheim Jenssen.

Analys:
En högt uppsatt näringslivsledare har sagt upp sin tjänst efter att ha blivit misstänkt för olaglig inspelning av personer på badrummet under en evenemang. Detta kan påverka förtroendet för näringsorganisationen och de personer som bodde med den misstänkte under evenemanget. Det visar vikten av integritet och ansvar inom näringslivet och det är viktigt att samarbeta med myndigheterna för att klargöra situationen och ta ansvar för handlingarna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version