Erling Braut Haaland och Ole Ertvaag, två framstående figurer inom fotboll och investeringar, har tillsammans ett företag i Luxembourg som äger en “bilsamling” värd 33 miljoner kronor. Haaland äger 60 procent av företaget medan Ertvaag äger 40 procent. Företaget hade materiella tillgångar på 2,83 miljoner euro vid slutet av 2023, enligt årsredovisningen. De förlorade cirka 460 000 kronor förra året.

Haaland äger också en andel i ett annat Luxembourg-företag, Pillage 2, som hade tillgångar värda cirka 150 miljoner kronor förra året. Ertvaag äger en del av sitt norska företag Eføy Investering, som tjänade över en miljard kronor förra året.

De har även investerat i näringseiendom i Stavanger-området tillsammans. Haaland och Alfies företag Sapiens Eiendom har köpt in sig i Camar Eiendoms andel i SVG Property, som äger flera centrala fastigheter i Stavanger.

Haaland och Ertvaag har också köpt en Mercedes-AMG One tillsammans, men det är oklart om denna bil ingår i “bilsamlingen” i företaget i Luxembourg. Ertvaag är känd för att ha över 20 exklusiva bilar.

Att förstå och följa sådana investeringar och affärer kan vara avgörande för att förstå hur ekonomin fungerar och hur det kan påverka ens egna ekonomi och liv. Att hålla sig informerad om olika investeringsmöjligheter och affärsmöjligheter kan vara nyckeln till att öka ens egna förmögenhet och säkerställa en stabil ekonomisk framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version