Televisionens högst betalda programledare har avslöjats och de uppges ha tjänat över en halv miljon pund år 2023 – trots att de bara medverkade i 99 av sina programs 173 avsnitt.

Lorraine Kelly, som leder det eponyma dagliga programmet Lorraine på ITV, beräknas ha tjänat 568 000 pund år 2023.

Skottkvinnan, 64 år, betalade 108 000 pund i skatt för året fram till december 2023, vilket kan extrapoleras till hennes intäkter på 568 000 pund.

Förutom detta har Lorraines personliga tjänsteföretag Albatel tillgångar inklusive 3,1 miljoner pund på banken, enligt The Sun.

Nyheten om Lorraines rikedom kommer att irritera många som klagar över hennes ständiga frånvaro.

Att adressera fler ITV-stjärnor avslöjade The Sun att Loose Women-huvudpanelisten Ruth Langsford upplever en minskning av sin förmögenhet från 3,3 miljoner pund till 1,9 miljoner pund.

This Mornings huvudstöd Cat Deeley anses vara värd cirka 13 miljoner pund, med en årlig lön på 550 000 pund.

Dock går det inte så bra för hennes doftmärke, e11even, vars konton visar 76 000 pund i skulder.

Hennes roterande kollegor Alison Hammond och Dermot O’Leary är värda 139 000 respektive 2,7 miljoner pund.

I februari talade Lorraine ut för första gången efter att hon upptäckt ett Twitter-konto som kritiserade hennes arbetsmoral.

Kallad Where Is Lorraine?, med användarnamnet @LorraineKWatch, uppdaterar kontot följare om den skotska stjärnan har lett programmet den dagen.

Tittarna förbryllades när TV-värden saknades från sitt program, men senare dök upp på This Morning. Medan Ranvir Singh täckte Lorraines roll, rättade Lorraine till uppgifterna och adresserade det Twitter-konto som ägnades åt att spåra hennes lediga dagar.

Att prata på Woman’s Hour med värd Anita Rani sa Lorraine bestämt om kontot, som nu har nästan 19 000 följare: ‘Jag vet, mängden utrymme jag upptar i människors huvuden är ganska bisarr.’

Hon insisterade på att kontot inte stör henne, och förklarade: ‘Det är lugnt. Det stör mig inte, jag bryr mig inte. Jag skulle nog ha brytt mig tidigare, men jag gör verkligen inte det nu, det är helt okej.’

Stjärnan fortsatte att förklara den verkliga anledningen till att hon har varit frånvarande från ett antal program på senare tid, eftersom hon tar lite tid av för att ta hand om sin sjuka mor.

Lorraine fortsatte: ‘Men du bör aldrig kommentera sådana saker om du inte vet vad som pågår i människors liv, men jag måste ta några fredagar ledigt eftersom min mamma verkligen inte mår bra.

‘Så jag kan gå hem nu och tillbringa lite mer tid med henne och hjälpa henne lite mer än jag har kunnat. Så det händer just nu, men det kommer att ändras.

‘Jag har jobbat fem dagar i veckan i 40 år så jag tar bara lite tid av och självklart är det sportlov den här veckan, vilket är varför jag kan prata med dig!’

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version